DISCIPLIN A KITSCHME 22.avgusta u Baru!

mulj :: MUlj :: MUZIKA :: EX YU

Go down

DISCIPLIN A KITSCHME 22.avgusta u Baru!

Post  bing on Mon Aug 17, 2009 2:27 amDISCIPLIN A KITSCHME NASTUPA U BARU U SUBOTU 22. AVGUSTA!

Legendarna beogradska (u jednom periodu i londonska) alternativna rok grupa Disciplin A Kitschme po prvi put dolazi na Ljetnju scenu barskog kluba Azzuro (Šetalište Kralja Nikole) da pošteno zatrese Bar i okolinu u subotu 22. 08 2009, s početkom u 22 sata.

U 27 godina dugoj karijeri pod vođstvom osnivača, basiste i pjevača Koje, (inače bivšeg člana nezaboravnog new wave trija "Šarlo akrobata"), Disciplin A Kitschme je u postavi od samo bas gitare, bubnjeva i vokala, (u srednjem periodu ubacivši i duvačku sekciju), do sada objavila 11 albuma. (Nezvanično, prva postava Discipline iz 1982 godine smatra se pretečom svetskog elektronskog muzičkog pravca iz devedestih godina pod nazivom drum ’n’ bass.)

U prvoj fazi pre raspada SFRJ izdvojili su se hitovi neuobičajenog tekstualnog sadržaja i refrena poput "Nemoj", "Dečja pesma” (nije dobro belo dugme, nije dobra katarina, šta je dobro, šta nam treba, kičme, kičme disciplina), “Tata, mama”, "Betmen, Mandrak, Fantom", "Zeleni Zub", "Buka u modi,...

Po izbijanju oružanog sukoba u Jugoslaviji, Koja je preselio delovanje grupe na britansko tlo, okupivši u grupi britanske muzičare, tretirajući svoju bas gitaru i bubnjeve u maniru dj-eva i rave elektronike.Grupa je objavila u tom periodu (1994-2001) tri albuma, a kao koncertni favoriti istakli su se “I’ve Got Those Teknicolor Eyes”, "Heavy Bass Blues", " Ain't No Reason", "Evil Man".

Po povratku iz Londona 2002 i trogodišnje pauze u radu grupe, Koja je ponovo aktivirao Disciplinu, ovaj put sa mlađim novobeogradskim muzičarima, bubnjarem Bucom i pjevačicom Manjom. Ova postava je 2006 objavila i DVD sa nastupa na Exit festivalu 05, a sa njihovog albuma iz 2007 pod naslovom "Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?"(PGP RTS) izdvojile su se nove neobične hit-pjesme "Političari+virusi", "Bunt", "Neko mora to da spreči", "Čovek koji ne nosi sat".

U subotu 22. avgusta barska publika će imati zadovoljstvo da doživi, skače i rejvuje uz koncertni uragan po imenu Disciplin A Kitschme, koji danas, po rečima Koje, svira pesme iz svih svojih faza, dok za jesen lider grupe najavljuje početak rada na novom albumu, čiji izlazak očekuje 2010 godine.

Intervju Koja:
http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id=302455

bing
Moderator

Posts : 1
Join date : 2009-08-17

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

mulj :: MUlj :: MUZIKA :: EX YU

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum